RECEPTA: Cua de bou a la cassola

Featured image of   RECEPTA: Cua de bou a la cassola

1kg de cua de bou. 2 pastanagues tallades a rodanxes. 2 tomàquets madurs. 2 cebes tallades a la juliana. 1 porro tallat a rodanxes. 1 manat d'herbes (farigola, llorer, sajolida, romaní) 1 got de vi negre. oli d'oliva.

Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquest plat. No esta be que ho digui jo, pero m'ha quedat forca bo, encara que es un plat de sabor "contundent" i que no a tothom li pot agradar. No es exactament la mateixa recepta del que en castella es coneix com a "rabo de toro", pero son forca similars. I es que tots coneixem aquell guisadet espanyol (tipic a Madrid) que es fa amb cua de brau (rabo de toro), part noble de l'animal que s'aconsegueix torejant a les "corridas de toro". El "rabo de toro" es va comencar a fer a Cordova i , degut a la seva bona fama, es va estendre per tota Andalusia i centre d'Espanya. A Catalunya, la cua de brau practicament no es cuina i es un producte escas que costa molt de trobar. A mes, es forca car degut a la falta d'aficio que tenim aqui per les "corridas", recentment prohibides`.

Per tot aixo, la majoria de receptes catalanes fetes amb cua, en realitat, es fan amb cua de bou o de vedella, com es el nostre cas d'avui. Resulta que a la meva dona li agrada molt aquests guisadets de cua de bou o vedella. I en menja sempre que pot. Tsch...he sigut curos en dir-ho...eh?. Podia haver fet la broma facil de dir que "...a mi mujer le gusta comer rabo..." i llavors hagues quedat molt lleig, tot i ser una frase correctament construida. Pero no ho fet. Per que jo la respecto molt a la meva dona. I a totes les dones, es clar. Ara ja m'estic embolicant. Tinc la sensacio que aquesta nit rebre. Conclusio, que a Catalunya no tenim "corridas" ni "rabos de toro" pero tambe tenim el nostre plat tradicional fet amb cua de bou o vedella, i ben bo que esta. Concretament, aquesta es la recepta num. 468 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Catala. Per cert, les fotos del pas a pas corresponen a 1,5kg de cua, per tant, tingueu en compte que he afegit un 50% mes d'ingredients a la recepta original. Espero que us agradi.

INGREDIENTS:

ELABORACIO:

I PER BEURE...

Source: https://catalunyacuina.com/carns/cua-bou-cassola